Octopath Traveler II Review 您所在的位置:网站首页 octopath traveler ii Octopath Traveler II Review

Octopath Traveler II Review

2023-04-29 12:45| 来源: 网络整理| 查看: 265

Έφτασε η ώρα για ακόμη μια φορά! Έφτασε η ώρα να απαντήσουμε στο κάλεσμα της περιπέτειας. Το Octopath Traveler II κατέφθασε και αυτή την φορά μπορούμε να το απολαύσουμε σχεδόν σε όλες τις πλατφόρμες από την αρχή. Η χαρά μας, μεγάλη! Η δίψα μας για περιπέτεια, ακόμη μεγαλύτερη! Η ανυπομονησία μας να χαθούμε στον πάμπλουτο κόσμο του, απερίγραπτη!

Στον δεύτερο τίτλο της σειράς ταξιδεύουμε σε έναν νέο φανταστικό κόσμο, μέσα από τα μάτια οκτώ ταξιδιωτών. Γνώριμα μονοπάτια, για όσους έχουν παίξει τον πρώτο τίτλο. Η αρχή της περιπέτειάς μας γίνεται με την επιλογή του “βασικού” μας traveler, ενώ σταδιακά συναντάμε και στρατολογούμε και τους υπόλοιπους επτά χαρακτήρες. Οι οκτώ συνταξιδιώτες σας είναι η Castti, o Partitio, o Hikari, η Ochette, o Osvald, η Throné, ο Temenos και η Agnea.

Κάθε ένας από τους χαρακτήρες φέρνει το δικό του μοναδικό χρώμα στην παλέτα του κόσμου της Solistia, πράγμα που σημαίνει πως το Octopath Traveler II δεν μπορεί να ταξινομηθεί σε ένα συγκεκριμένο είδος ως ιστορία. Οι ιστορίες των ηρώων σας σας ταξιδεύουν μέσα από πολλά διαφορετικά μονοπάτια. Ακολουθώντας για παράδειγμα τον Osvald θα ζήσετε μια ιστορία εκδίκησης, καθώς θα προσπαθήσετε να αποδράσετε από τη φυλακή σας για να βρείτε τον άνθρωπο που σας στέρησε την οικογένειά σας, μάλιστα κατηγορώντας σας για την δολοφονία της. Στην εκθαμβωτική Throné θα δείτε μια γυναίκα που προσπαθεί να ξεφύγει από τη ζωή που όρισαν άλλοι για αυτήν και να σπάσει τα δεσμά που την κρατούν παγιδευμένη στην ομάδα των δολοφονικών Black Snakes. Μέσα από τα μάτια της αγνής ψυχής της Ochette θα ταξιδέψετε τον κόσμο για να βρείτε τα θρυλικά beasts που θα σταματήσουν ένα αρχαίο κακό που φαίνεται να πλησιάζει ξανά στον νησί της.

Είναι σίγουρο πως όσοι από εσάς βιώσατε την πρώτη ιστορία της σειράς θα μπείτε στον πειρασμό να κάνετε την σύγκριση μεταξύ των χαρακτήρων των δύο τίτλων, κυρίως μεταξύ αυτών του ίδιου class. Πως στέκεται η ιστορία της Agnea, του κοριτσιού της διπλανής πόρτας με τα μεγάλα όνειρα δίπλα στη δραματική ιστορία της Primrose; Μπορεί η αστυνομική περιπέτεια του ιεροεξεταστή Temenos να φανεί αντάξια με το προσκύνημα της Ophilia; Η απάντηση προφανώς είναι υποκειμενική. Εμείς πάντως εντοπίσαμε μια περιπέτεια που έχασε την μάχη της σύγκρισης και είδαμε άλλες επτά που κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες μας ή να φανούν τουλάχιστον αντάξιες των προκατόχων τους.

Η ιστορία, όμως, δεν τελειώνει με την ολοκλήρωση των οκτώ μονοπατιών. Όσο προχωράτε τις ιστορίες, θα εμφανιστούν και κοινά μονοπάτια για τους ήρωές σας. Αυτά τα κοινά μονοπάτια ενισχύουν σημαντικά τις σχέσεις μεταξύ τους και διορθώνουν μία από τις αδυναμίες του πρώτου τίτλου. Με τα επιπλέον αυτά κεφάλαια επιτυγχάνεται η θεμελίωση των σχέσεων των χαρακτήρων και πλέον μοιάζουν με κάτι παραπάνω από απλούς συνταξιδιώτες. Ως κερασάκι στην τούρτα μάλιστα φτάνει και ένα τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία, ένας επίλογος που θα συνδέσει ξεκάθαρα τις ιστορίες των πρωταγωνιστών φέρνοντάς σας αντιμέτωπους με το σκοτάδι και τις σκιές του κόσμου της Solistia.

Το σύστημα μάχης, όπως και οι δυνατότητες που έχετε στις περιπλανήσεις σας στον πλούσιο κόσμο της Solistia, έχουν εμπλουτιστεί σε υπέρμετρο βαθμό, έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς τον πρώτο τίτλο. Ένας από τους πιο σημαντικούς μηχανισμούς του νέου τίτλου, είναι και η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ μέρας και νύχτας. Το τοπίο αλλάζει με την αλλαγή της ώρας, δίνοντάς σας πρόσβαση σε διαφορετικά NPCs και δυνατότητες, με την χρήση των Path Actions. Αναλόγως της “ώρας” έχετε πρόσβαση σε ένα από τα δύο Path Actions που είναι διαθέσιμα σε κάθε χαρακτήρα.

Με τον Partitio, για παράδειγμα, την ημέρα μπορείτε να αγοράσετε αντικείμενα από τα διάφορα NPCs ή να τους προσλάβετε και να τους καλέσετε στις μάχες. Αν πάλι δεν θέλετε να ξοδέψετε τα χρήματά σας, μπορείτε -επίσης, την ημέρα- να κλέψετε τα διάφορα αντικείμενα από τα NPCs με την Throné ή να τους σαγηνέψετε με την Agnea το βράδυ και να τους πείσετε να αδειάσουν τις τσέπες τους από μόνοι τους! Η αλλαγή του περιβάλλοντος από μόνη της θα σας αναγκάσει να αλλάξετε αρκετές φορές την ενεργή τετράδα σας ώστε να ανακαλύψετε κάθε μικρή κρυμμένη λεπτομέρεια ή θησαυρό του παιχνιδιού.

Ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ μέρας και νύχτας δεν περιορίζονται στις πόλεις, αλλά έχουν αντίκτυπο και στο πεδίο της μάχης, αλλά και στους χώρους εκτός των πόλεων. Οι εχθροί που θα αντιμετωπίσετε κατά την διάρκεια της νύχτας θα είναι ισχυρότεροι, όπως και συχνότεροι. Όμως μην φοβάστε την νύχτα, καθώς το φεγγαρόφως ευλογεί τους συμμάχους σας που παλεύουν δίπλα δίπλα με την Throné και δικάζει όσους στέκονται ενάντια στον Temenos. Εκτός αυτού, οι ισχυρότεροι εχθροί μεταφράζονται αυτόματα και σε υψηλότερες απολαβές σε λεφτά, exp points και job points.

Μιλώντας όμως για job points, ας περάσουμε και στα classes που έχετε στη διάθεσή σας. Λάτρεις του Merchant Class ευθυμήστε, αφού μπορείτε να δημιουργήσετε το party των ονείρων σας και να πετάτε λεφτά στη μούρη των εχθρών σας! Διάσπαρτα μέσα στον κόσμο υπάρχουν μέρη που στεγάζουν τα class guilds που εφόσον τα επισκεφθείτε μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα διαφορετικά classes του παιχνιδιού, γνωστά και ως Jobs. Εκτελώντας διάφορες αποστολές, που κυμαίνονται από την εύρεση διάφορων αντικειμένων έως το να πληρώσετε απλά τον Guild Master, μπορείτε να ξεκλειδώσετε συνολικά τρία Job licences για το κάθε διαθέσιμο Job. Για όσους θυμούνται, από τον πρώτο τίτλο, υπάρχουν και τα Secret Jobs, που παρ’ όλο που περιορίζονται αυστηρά σε ένα licence ανά job, θα εκτοξεύσουν τις ικανότητες των χαρακτήρων σας στα ύψη.

Τα Job points που συλλέγετε με τις μάχες μπορείτε να τα εξαργυρώσετε για να διδάξετε νέα skills στους χαρακτήρες σας. Όσο ξεκλειδώνετε skills στο κάθε Job, θα ξεκλειδώνετε και Support Skills που λειτουργούν ως passive abilities. Σε κάθε χαρακτήρα μπορείτε να έχετε ενεργά έως τέσσερα Support Skills, ανεξαρτήτως του job που έχετε ενεργό. Όπως ξέρετε, αν είστε παλιός παίκτης ή φαντάζεστε, αν είστε καινούργιος, το σύστημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό θα σας δώσει τρομερές εναλλακτικές ενδυνάμωσης των χαρακτήρων σας.

Tο Octopath Traveler II αποτελεί έναν κλασσικό JRPG τίτλο, με ένα απλό σύστημα μάχης, που εύκολα μπορείτε να κατανοήσετε. Στο περιβάλλον της μάχης, μια μπάρα στο πάνω μέρος της οθόνης ορίζει τη σειρά με την οποία θα κινηθούν οι αντίπαλοι και οι ήρωές σας. Κατά τη διάρκεια της μάχης κάθε χαρακτήρας έχει πρόσβαση στα job skills που έχετε επιλέξει. Με τη χρήση των κατάλληλων skills μπορείτε να χτυπήσετε τους εχθρούς σας στα αδύναμα σημεία τους και να σπάσετε τις άμυνές τους, κυριολεκτικά. Με το Break ρίχνετε τις άμυνες των εχθρών σας και τους στερείτε τουλάχιστον έναν γύρο, πράγμα που τους αφήνει εκτεθειμένους στα χτυπήματά σας.

Για την μεγιστοποίηση της ζημιάς που μπορείτε να προκαλέσετε, υπάρχει και το Boost Mode, το οποίο αυξάνει την ισχύ και σε πολλές περιπτώσεις και τον αριθμό των χτυπημάτων σας. Τα Boost μπορούν να φτάσουν τις επιθέσεις σας έως το τέταρτο επίπεδο, πράγμα που θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 BP από τον χαρακτήρα σας. Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο equipment, buff ή talent κάθε χαρακτήρας λαμβάνει ένα BP στο τέλος κάθε γύρου, όμως αν έχετε χρησιμοποιήσει στο γύρο που προηγήθηκε BP, τότε δεν θα λάβετε πόντο στον τρέχοντα γύρο. Η χρήση του μέγιστου Boost δίνει πρόσβαση στα περισσότερα από τα ισχυρότερα skills που θα μάθετε στους χαρακτήρες σας.

Η νέα προσθήκη στο σύστημα μάχης ακούει στο όνομα των Latent Powers. Μια επιπλέον μπάρα συνοδεύει τους χαρακτήρες σας στη μάχη. Σε κάθε χτύπημα που δέχεστε ή όταν σπάτε μια άμυνα του αντιπάλου αυτή η μπάρα αυξάνεται ελαφρώς. Με το γέμισμά της αποκτάτε πρόσβαση σε κάποια εξειδικευμένα skills. Με την χρήση του Latent gauge η Castti μπορεί να παρασκευάσει ό,τι θελήσει είτε για την θεραπεία της ομάδας σας είτε για την προσβολή των αντιπάλων σας, χωρίς να ξοδέψει πολύτιμες ή σπάνιες πρώτες ύλες. Αντίστοιχα, η Agnea μπορεί να χτυπήσει όλους τους εχθρούς της με single target skills ή να χορέψει για όλους τους συμμάχους της, δίνοντάς τους πολύτιμα buffs. Κάθε χαρακτήρας έχει ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο Latent Power που, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Τα pixelated γραφικά κάνουν θριαμβευτικά την επιστροφή τους. Εκτός από τους εξαιρετικούς χρωματισμούς που δίνουν μεγαλύτερο βάθος στο παιχνίδι, έχουμε εξίσου εξαιρετική και ζωντανή χρήση της κάμερας. Τόσο κατά τις περιπλανήσεις σας, όσο και κατά την διάρκεια της μάχης, έχει δοθεί προσοχή στις κινήσεις της κάμερας ώστε να χαρίζουν άπλετη ζωντάνια στον κόσμο, αλλά και στη δυναμική των μαχών σας. Τα HD-2D γραφικά στα καλύτερά τους, τολμάμε να πούμε!

Τώρα, ας περάσουμε, όμως, στο αγαπημένο μας χαρακτηριστικό του παιχνιδιού, τη μουσική. Με την επιστροφή και υπογραφή του Yasunori Nishiki, η μουσική του Octopath Traveler ΙΙ υπόσχεται ένα αξέχαστο ταξίδι. Πριν ξεκινήσετε την περιπέτειά σας καλά καλά, θα σας καλωσορίσει ένα γνώριμο άκουσμα, το Main Theme του πρώτου τίτλου, με κάποιες ιδιαίτερες τροποποιήσεις που μας αναγγέλλουν την έναρξη μιας περιπέτειας ακόμη καλύτερης από αυτήν που είχαμε ζήσει στον πρώτο τίτλο. Για ακόμη μια φορά, τα themes των πρωταγωνιστών κλέβουν την παράσταση, καθώς με την άρτια χρήση τους καταφέρνουν να απογειώσουν πολλές φορές τις σκηνές στις οποίες ακούγονται. Το ίδιο πάθος πηγάζει όμως από το σύνολο του OST του παιχνιδιού, κάνοντας το ένα από τα καλύτερα που έχουμε ακούσει για φέτος.

Ο τίτλος δοκιμάστηκε τόσο στο Nintendo Switch, όσο και στο Playstation 5. Η ισχύς του λευκού γίγαντα δίνει άλλη αίσθηση στο παιχνίδι, όμως και από την άλλη η ναυαρχίδα της Nintendo δεν έχει να ζηλέψει και πολλά. Και οι δύο εκδόσεις είναι εξαιρετικές, με ελάχιστα frame drops και ελαφρώς μεγαλύτερα loading times στην έκδοση του Nintendo Switch.

To review βασίστηκε στη ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη CD Media.



【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有